2013 Roadbook Philippeville (Juli)

Sunday, July 7, 2013 - 12:30

Op uitnoding van Thomas rijden we richting Philippeville voor een roadbook dat origineel door Roadbook4x4.be werd opgesteld.  De maker van het roadbook heeft zijn website afgesloten wegens moeilijk te combineren met job maar stelt zijn roadbooks beschikbaar voor mensen die een evaluatie en eventuele bijsturing geven na de rit.  De trip vertrekt in de omgeving van Philippeville en kort na vertrek komen we reeds een eerste doorwading tegen.  Het lijkt een eenvoudige afdaling met dan een korte bocht gevolgd door een stuk water.

De eenvoudige afdaling met een lange Disco2 zorgt direct voor het achterlaten van de bumper doordat de neus wat omhoog komt terwijl de achterzijde nog aan het afdalen is.  Na de afdaling gaat het richting plas waar het duidelijk wordt dat deze ook reeds door meerderen werd gebruikt waardoor sporen en ook diepe putten.  Door een verborgen trap is winchen noodzakelijk om het water te verlaten.

Na de doorwading gaat het verder via bossen en velden.  Krasvrij is de rit zeker niet maar het is ook geen wagenbreker.  Bij het stukje extreme is de Def90 in staat de bocht te nemen maar door de roofrack in combinatie terug met een lange body, blijft de Disco2 hangen in de bomen en moet ik terugdraaien.  Wel eens leuk om te proberen. Het gaat nu verder richting einde en een van de laatste stukken is een grasstrook tussen twee velden.  Makkie dus ..... dachten we.